Τα πάντα για τον μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1
#1170
Ο Βαλτέρι Μπότας έχει να κερδίσει περίπου ένα χρόνο σε κούρσα, έχει μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, αλλά όπως δήλωσε, διατηρεί το κίνητρο του.

Η πρώτη του σεζόν με τη Mercedes, είχε τρεις νίκες, δέκα πόντιουμ και τέσσερις pole positions αλλά φέτος, έχει ανέβει μόλις έξι φορές στο πόντιουμ και η τελευταία του νίκη, ήταν σχεδόν ένα χρόνο πριν στο Άμπου Ντάμπι. «Είναι δύσκολο και θα είναι πάντα δύσκολο, να κερδίσω τον Χάμιλτον. Έχει ένα καλό σερί τώρα, προφανώς και αυτός μάχεται για το πρωτάθλημα κι εγώ όχι πια. Ακόμα θέλω οτιδήποτε είναι εφικτό στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι τουλάχιστον η τρίτη θέση είναι πιθανή, οπότε αυτός θα είναι ο στόχος για μένα. Θα κρατήσω το κίνητρο μου και θα συνεχίσω να προσπαθώ να φέρω καλά αποτελέσματα. Νιώθω, όμως, ότι χρειάζονται κάποια καλά αποτελέσματα τώρα. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που κέρδισα μία κούρσα. Χρειάζομαι κάποια αποτελέσματα για την αυτοπεποίθησή μου» σχολίασε ο Μπότας.

Έχοντας μείνει 110 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον και με την προσπάθεια που κάνει ο Βρετανός για τον τίτλο, η σκέψη των περισσότερων πάει στο ότι η Mercedes θα δώσει το βάρος της εκεί. «Η ομάδα πάντα θέλει καλά αποτελέσματα για μένα, αλλά φυσικά αν εξασφαλίσει τον τίτλο, τότε θα είναι λίγο διαφορετικά. Πρέπει να προσπαθήσω να μείνω… πεινασμένος και με κίνητρο για κάθε κούρσα. Προφανώς, πνευματικά για μένα τώρα, σε σχέση με τις πρώτες κούρσες της σεζόν, είναι πιο δύσκολο να έχω την ίδια νοοτροπία που έχει κάποιος όταν μάχεται για το πρωτάθλημα. Πρέπει να βάλω στόχους για τον εαυτό μου και αυτό θα κάνω» ανέφερε ο Μπότας, την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari.
Advertisement

Ασφαλεια απο 7€ τον μηνα / Εως 12 ατοκες δοσεις