Γενικές συζητήσεις για την τεχνολογία
#1948
Οι ελληνικές επιχειρήσεις ψυχορραγούν με την όλο και μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης σε αγαθά και υπηρεσίες από πλευρά του αγοραστικού κοινοί. Χρήμα δεν διαθέτουν οι καταναλωτές εύκολα σε ειδή που δεν είναι πρώτης ανάγκης και οι επιχειρήσεις με την σειρά τους για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους απολύουν κόσμο ώστε να μπορούν με τον μειωμένο τους τζίρο να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Ενώ με όλα αυτά το ελληνικό οικονόμοι σκηνικό φαντάζει τουλάχιστον απογοητευτικό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες η εμφάνιση μιας νέας μορφής επιχειρήσεων τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα έρχεται να αποδείξει ότι μια επιχείρηση μπορεί ακόμα και εν μέσω κρίσης να είναι κερδοφόρα και μάλιστα να έχει προοπτικές εξέλιξης. Ο λόγος για τις νεοφυείς ή startups επιχειρήσεις!

Τι είναι όμως οι startups επιχειρήσεις;

Γενικά επικρατεί μια παρανόηση όσο αναφορά το ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικά νεοφυείς. Αν υποθέτετε ότι όλες οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που μόλις έχουν ιδρυθεί ή μόλις έχουν εισέρθει σε κάποιο κλάδο δραστηριότητας είναι νεοφυείς κάνετε μεγάλο λάθος. Μια start up επιχείρηση είναι νεοσύστατη αλλά για να της προσάψουμε αυτό τον χαρακτηρισμό πρέπει να διαθέτει ακόμα κυρίως ένα διακριτικό χαρακτηριστικό. Θα πρέπει δηλαδή να χαρακτηρίζεται από μεγάλη δυναμική αύξηση στις δραστηριότητες της.

Αντικειμενο ενασχόλησης των startups επιχειρήσεων

Όπως προαναφέραμε οι startups επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερη δυναμική από τις συμβατικές επιχειρήσεις για αυτό και αποτελουν νέα επιχειρηματική μορφή στην ελληνική οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς που έχουν έφορο έδαφος για γρήγορη ανάπτυξη. Ο κυριότερος τέτοιος τομέας ο όποιος είναι γνωστός σε όλους και στον οποίο δραστηριοποιούνται αν όχι όλες οι περισσότερες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις είναι η τεχνολογία. Η τεχνολογική προόδος στην Ελλάδα είναι συνεχής και επεκτείνεται διαρκώς σε νέους κλάδους τόσο στο offline όσο και στο Ιντερνέτ όπως το digital marketing και το Search Engine Optimization με νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες όποτε μια νεοφυής επιχείρηση σίγουρα θα επιτελέσει το ρολό της σε αυτό τον κλάδο με τον καλύτερο τρόπο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να θεωρήσετε ότι μια νεοφυές επιχείρηση ασχολείτο μονό με την τεχνολογία. Μια νεοφυής επιχείρηση μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε αρκεί να έχει την απαιτουμένη δυναμικότητα!

Οφέλη από τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Μπορεί στην Ελλάδα αυτή η μορφή επιχειρήσεων να έκανε την εμφάνιση της τα τελευταία χρονιά ωστόσο στο εξωτερικό είναι ήδη παγιωμένη μορφή και μάλιστα στα περισσότερα κράτη οι startups επιχειρήσεις συνδέονται στενά με τους χώρους των πανεπιστήμιων και τους αποφοίτους αυτών που έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που θέλουν να εφαρμόσουν στην πράξη. Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι μια δοκιμασμένη τακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επένδυση για πολλούς χρηματοδότες Έλληνες και ξένους ακόμα και για εταιρείες. Οι ελληνικές startups επιχειρήσεις δηλαδή κάλλιστα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα σοβαρός πόλος έλξης επενδύσεων τόσο σπω το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Τα οφέλη όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς η δημιουργία μιας τέτοιας επιχείρησης που ξεφεύγει από τις συμβατικές απαιτεί να στελεχωθεί και από το κατάλληλο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν για ειδικευόμενους νέους επιστήμονες. Νέοι άνθρωποι έχουν την πολυπόθητη ευκαιρία να μην ξενιτευτούν και να ζήσουν στην χωρά τους αξιοπρεπώς.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις ίσως Τάλκα είναι μια σανίδα σωτηρίας για την οικονομία μας. Αν αυτό ισχύει ή όχι θα το δούμε στην πράξη Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο γιατί έχουν πολλά να μας προσφέρουν.
Advertisement

Ασφαλεια απο 7€ τον μηνα / Εως 12 ατοκες δοσεις